TCS w Obersdorfie – Piotr Żyła zdeklasował rywali!

Właśnie zakończyła się próba przed pierwszym konkursem indywidualnym 70. edycji Turnieju Czterech Skoczni. Na Schattenbergschanze najlepiej zaprezentował się zawodnik z Polski!

Dziś w Oberstdorfie pogoda nie rozpieszcza zawodników startujących na początkowym etapie zmagań w TCS. Panująca tam ulewa znacznie utrudniała oddawanie miarodajnych skoków. Warunki nie przeszkodziły jednak skoczkowi z wiślańskiego klubu. Odleciał on na 137 metr i utrzymał pierwszą lokatę do końca serii. Drugą pozycję objął Halvor Egner Granerud, który lądował na 128 metrze i ostatecznie stracił 7 punktów do prowadzącego Polaka. Natomiast jedynie 0.1 punktu za swoim rodakiem uplasował się Robert Johansson (126.5 metra). 1.6 punktu za podium znalazł się Markus Eisenbichler (126 m). TOP5 zamknął Manuel Fettner zdobywając w swoim skoku 125 metrów.

Czołową dziesiątkę serii treningowej uzupełnili natomiast Ryoyu Kobayashi (126 m), Karl Geiger (125.5 m), Daniel Huber (127 m), Marius Lindvik (124.5 m) oraz Jan Hoerl (124 m).

Najlepiej z reprezentantów Polski, jak i z całej czołówki zaprezentował się Piotr Żyła. Po swoim skoku na rozmiar skoczni przez długi czas utrzymywał się na pierwszej pozycji i ostatecznie nie został wyprzedzony przez żadnego z zawodników. Dawid Kubacki (120 m) oraz Kamil Stoch (123 m) znaleźli się kolejno na piętnastym i szesnastym miejscu. Następnie w klasyfikacji możemy odszukać Kubę Wolnego, który znalazł się w czwartej dziesiątce na 33. pozycji po oddaniu skoku na117 metrów. Ostatnim z naszych zawodników był Paweł Wąsek (112 m), który zajął 42. lokatę.

Pełne wyniki możecie znaleźć tutaj.

źródło: informacja własna

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s