Podsumowanie sezonu kadry Japonii

Czas na kolejne podsumowanie sezonu 2019/2020. Tym razem pod lupę weźmiemy reprezentację Japonii. Zapraszamy!
W klasyfikacji drużynowej, Japończykom udało się łącznie uzbierać 3479 puntów co ostatecznie zapewniło im szóstą pozycję w rywalizacji o Puchar Narodów. Najlepszym w sezonie okazał się być Ryoyu Kobayashi, który po zebraniu 1178 punktów, znalazł się trzecim miejscu klasyfikacji generalnej Pucharu Świata. Reprezentanci Kraju Kwitnącej Wiśni stawali na podium dziesięciokrotnie – 8 razy Ryoyu Kobayashi i 2 razy Yukiya Sato.
We wcześniej zakończonym sezonie punktowało 10 zawodników. Byli to kolejno: 
  • Ryoyu Kobayashi – 1178 punktów
  • Yukiya Sato – 559 punktów
  • Daiki Ito – 285 punktów
  • Junshiro Kobayashi – 162 punkty
  • Keiichi Sato – 109 punktów
  • Naoki Nakamura – 39 punktów
  • Taku Takeuchi – 28 punktów
  • Yuken Iwasa – 14 punktów
  • Hiroaki Watanabe – 3 punkty
  • Shohei Tochimoto – 2 punkty 
Japonia zajęła najniższe miejsce na podium podczas konkursu drużynowego w Klingenthal. Wówczas w składzie znaleźli się Yukiya Sato, Daiki Ito oraz Junshiro i Ryoyu Kobayashi. 
Najlepszy Japoński zawodnik sezonu 2019/20 zajął czwartą lokatę w klasyfikacji generalnej Pucharu Świata w lotach. Młodszy z braci Kobayashi może pochwalić się zwycięstwem w niemieckim cyklu Titisee-Neustadt Five oraz zajęciem czwartej pozycji podczas Turnieju Czterech Skoczni. Wówczas w czołowej dziesiątce znalazł się także Daiki Ito, który ostatecznie zajął dziewiąte miejsce. W norweskim cyklu Raw Air, Ryoyu Kobayashi uplasował się na drugiej pozycji, wyprzedzając tym samym Mariusa Lindvika o zaledwie 0,2 punktu (!). 

źródło: informacja własna

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s